marți , septembrie 26 2023
Home / Servicii / Certificat Energetic Brasov

Certificat Energetic Brasov

Certificat energetic Brasov

Este o idee buna sa aveti un certificat energetic Brasov in vedere. Un astfel de certificat va fi pe placul vostru. El va va oferi toate informatiile despre consumul de energie. Veti vedea ca acesta va va ajuta sa aveti facturi mai mici la intretinere. Persoanele care cumpara sau inchiriaza o locuinta trebuie sa se poata uita pe certificat. Ele vor putea alege o locuinta in functie de eficienta ei energetica. Certificatul energetic a deventi obligatoriu in toate tranzactiile imobiliare.

Proprietarul are obligatia de a prezenta acest certificat. Intr-un certificat energetic se vor gasi date cu privire la eficienta locuintei. Principalul indicator este cel al clasei energetice. Vor fi astfel locuinte cu clasa energetica A, dar si locuinte cu clasa energetica G.

Certificat energetic Brasov

Certificat Energetic BrasovPe langa clasa energetica, acest Certificat Energetic Brasov mai prezinta si date despre consumul anual de energie. Chiar si indicele de emisii echivalent CO2 este prezent in acest certificat. Certificatul este util si datorita faptului ca va cuprinde recomandari pentru reducerea consumului de energie. Cu cat cladirea va avea o clasa energetica mai ridicata, cu atat factura finala va fi mai mica. Nu va trebui sa platiti mult pe energia electrica sau pe gazele naturale.

Certificatul energetic va ajuta cumparatorii sa evite locuintele prost izolate. Aceste locuinte necesita in general un consum mare de energie.

Certificat energetic Brasov

Indicatorii de performanta energetica sunt afisati in anunturile imobiliare. Cumparatorii vor putea compara consumul de energie al diverselor locuinte. Fara acest certificat, nu sa vor putea face tranzactii. Responsabilitatea obtinerii certificatului va cadea in sarcina proprietarului. El va trebui sa prezinte o copie a certificatului. Certificatul va fi predat in original noului cumparator dupa finalizarea tranzactiei. Un astfel de certificat este valabil pentru 10 ani de la intocmirea acestuia. Va trebui sa reinnoiti certificatul odata la 10 ani.

Daca se vor face renovari majore, acest Certificat Energetic Brasov trebuie reinnoit. Proprietarii ar trebui sa se adreseze unui auditor energetic. Veti gasi o lista a acestor auditori pe site-ul Ministerului Dezvoltarii. De asemenea, pe acest site veti putea afla si datele de contact al auditorilor. Tineti cont de aceste aspecte.

Check Also

Angajari Studio Videochat

Angajari Studio Videochat

Motive pentru a aplica pentru angajari studio videochat Majoritatea domnisoarelor s-au gandit cel putin odata …

Close