sâmbătă , aprilie 13 2024
Home / Sanatate / Ortodontie Brasov

Ortodontie Brasov

La ce ajuta specialistii in ortodontie Brasov?

Medicii dentisti sunt specializati in diverse ramuri ale stomatologiei, iar unii au optat pentru ortodontie Brasov. Ortodontia este o ramura a stomatologiei care se ocupa de pozitionarea necorespunzatoare a dintilor.

O persoana poate avea o muscatura excesiva, o muscatura insuficienta, supraaglomerare a dintilor, dinti strambi sau o aliniere gresita a maxilarului, ceea ce ar putea cauza probleme de alimentatie sau de vorbire.

In astfel de cazuri se recomanda tratamentele ortodontice pentru a schimba incet pozitionarea dintilor, pentru a fi mai drepti si mai aliniati. Ortodontia poate fi folosita si in scopuri estetice daca persoana doreste sa aiba un zambet mai bun.

Ortodontie BrasovO persoana se poate naste cu malocluzie, sau o poate obtine in timp prin rani sau obiceiuri, cum ar fi suptul degetului in copilarie. Oricare ar fi problema, este important sa o tratati imediat. Malocluzia sau o „muscatura proasta” poate fi capabila sa va provoace probleme de sanatate orala pe termen lung.

Beneficiile oferite pacientilor in cabinetul de ortodontie Brasov

Ortodontia este importanta deoarece dintii nealiniati sau pozitionarea necorespunzatoare pot duce la un risc mai mare de carii si gingivita. O muscatura necorespunzatoare poate face dintii mai durerosi pentru folosirea atei dentare, ceea ce duce la o igiena orala proasta. Acest lucru nu ar trebui sa se intample deoarece poate afecta sanatatea bucala.

Ortodontia este o metoda eficienta de tratament care poate fi folosita pentru:

  • Inchiderea golurilor dintre dinti.
  • A va asigura ca dintii si maxilarul sunt aliniati corespunzator.
  • Indrepta dintii strambi.
  • Imbunatati functia orala (cum ar fi mancarea sau vorbirea).
  • Remedia muscaturile necorespunzatoare.

De unde stii daca ai nevoie de un plan de tratament ortodontic?

Medicii dentisti specializati in ortodontie Brasov pot spune daca un pacient necesita interventii ortodontice analizand istoricul stomatologic, luand un model din ipsos al dintilor lor si/sau luand radiografii ale dintilor.

Daca un stomatolog recomanda lucrari ortodontice, acesta va recomanda unui medic ortodont care va poate oferi un plan de tratament care se potriveste cel mai bine nevoilor dumneavoastra.
Planurile de tratament ortodontic constau de obicei intr-un instrument ortodontic care va poate indrepta usor dintii. Exemple de instrumente ortodontice sunt aparatele dentare.

Aceste instrumente necesita ingrijire si intretinere pentru a produce rezultate adecvate. Ortodontul dumneavoastra va va oferi instructiuni specifice impreuna cu tratamentul dumneavoastra pentru a obtine cele mai bune rezultate.

Alegerea ortodontului potrivit

A alege un cabinet de ortodontie Brasov sau un medic ortodont, poate fi o sarcina dificila, sau nu. Cel mai simplu lucru de facut, este sa cereti parerea dentistului dvs. Acesta va poate recomanda un ortodont care sa va ajute in legatura cu cazul dvs.

Daca doriti sa va indreptati atentia spre un alt ortodont, puteti incepe sa cautati informatii despre ortodontii din oras. Puteti de exemplu sa va intrebati prietenii sau rudele daca va pot recomanda un ortodont. Daca au trecut pragul unui cabinet de ortodontie, cu siguranta va pot face recomandari.

Puteti de asemenea sa va orientati si spre mediul online. Pe Facebook de exemplu, gasiti multi medici (aici includem si ortodontii) care se promoveaza in mediul online. Puteti sa ii cautati si pe Google.

Cel mai simplu este sa cititi recenziile online ale pacientilor sau ale fostilor pacienti. Acestea va ajuta sa intelegeti daca ortodontul respectiv ofera servicii de calitate sau nu. Aflati o multime de informatii doar din aceste recenzii online ale cabinetelor de orotodontie Brasov, si recenzii ale medicilor ortodonti.

Check Also

Operatii Pe Pleoape

Operatii Pe Pleoape

De ce opteaza multe femei pentru operatii pe pleoape? In viata de zi cu zi, …

Close