sâmbătă , aprilie 13 2024
Home / Turism / Cetatea Prejmer

Cetatea Prejmer

Unde se afla si cum se ajunge la cetatea Prejmer?

Cetatea Prejmer poate fi vizitata in comuna cu acelasi nume (Prejmer), din judetul Brasov. Cetatea se afla la o distanta de doar 15 kilometri de orasul resedinta de judet, Brasov.

Practic, de la Brasov la Prejmer se ajunge cu masina in aproximativ 15 minute. In plus, drumul este foarte bun iar turistii au posibilitatea de a-si parca masinile in fata obiectivului turistic.

De asemenea, tot in ceea ce priveste localizarea cetatii, mentionam ca se afla foarte aproape de Valea Oltului. Mai exact, la 5 kilometri in sud se afla Valea Oltului, iar in zona de nord se afla Muntii Intorsurii. Distanta de la Prejmer pana la Muntii Intorsurii nu este deloc mare, doar 10 kilometri.

Acum ca am mentionat unde poate fi vizitata aceasta cetate, este momentul oportun sa mergem mai departe. Vom prezenta informatii foarte interesante despre cetate, de ce este vizitata de turisti si multe altele.

De ce merita vizitata cetatea Prejmer?

In primul rand mentionam faptul ca cetatea Prejmer a fost atestata in anul 1218. Astazi, turistii se pot plimba pe coridorul interior aflat intre zidurile cetatii. Este un obiectiv turistic care merita neaparat vizitat, fiind denumit si “Bijuteria Transilvaniei”.

De asemenea, in cazul de fata discutam despre cel mai vechi obiectiv turistic care se afla pe raza judetului Brasov. Biserica Prejmer (impreuna cu cetatea) reprezinta una dintre cele mai bine pastrate fortificatii din Europa.

Cetatea PrejmerMai trebuie mentionat si faptul ca acest obiectiv turistic face parte din Patrimoniul Mondial Cultural UNESCO. A fost inclus in acest patrimoniu inca din anul 1999. In acelasi an insa, au mai fost adaugate in Patrimoniul UNESCO si bisericile fortificate de la Viscri, Harman, Valea Viilor, etc.

Tot aici mentionam ca biserica fortificata alaturi de cetatea Prejmer sunt notate cu trei stele Michelin in faimosul Ghid. Nu exista in clipa de fata pe teritoriul tarii noastre un obiectiv turistic care sa aiba trei stele in acest faimos ghid destinat turismului.

Se spune despre cetatea din comuna Prejmer ca este cea mai bine pastrata din zona de est a continentului, impreuna cu biserica. Acest lucru se datoreaza intr-o oarecare masura si regimului comunist. In perioada respectiva au fost acordate fonduri semnificative pentru conservarea cetatii.

Ca o curiozitate, nu mai putin de 50 de incercari de cucerire a cetatii au fost efectuate in decursul anilor. Cu toate acestea, o singura data a fost cucerita cetatea.

Program de vizitare

Acum ca ati aflat atat de multe lucruri despre cetatea Prejmer, cu siguranta a sosit momentul sa discutam si despre programul de vizitare. Exista persoane care isi doresc sa afle cand pot vizita cetatea. Cu siguranta nu si-ar dori sa parcurga zeci sau sute de kilometri si sa nu aiba acces la cetate.

Asadar, pentru cei interesati avem o veste grozava. In continuare prezentam programul de vizitare al cetatii:

Program:

Vara 1.04-31.10

Luni – Sambata 09:00 – 18:00.

Duminica 11:00 – 18:00.

Iarna 01.11-31.03

Luni – Sambata 09:00 – 16:00.

Duminica 11:00 – 16:00.

Un amanunt foarte interesant de mentionat este faptul ca se pot face poze pentru nunta. Multe cupluri din regiune aleg acest loc fascinant si plin de istorie pentru a-si face pozele de nunta.
Asadar, acestea sunt cele mai importante informatii pe care trebuie sa le cunoastem cu totii despre cetatea Prejmer. Cu siguranta este un obiectiv turistic care merita vizitat!

Close