marți , septembrie 26 2023
Home / Sanatate / Consult Oftalmologic

Consult Oftalmologic

Consult Oftalmologic

Un Consult Oftalmologic are rolul de a imbunatati vederea. De cele mai multe ori, se procedeaza la masurarea tensiunii oculare. Aceasta testare este obligatorie pentru persoanele cu varsta trecuta de patruzeci de ani. Masurarea tensiunii oculare este importanta si pentru persoanele care au antecedente familiale de glaucom.

Consult OftalmologicTensiunea oculara se masoara cu ajutorul unui jet de aer. Nu se va atinge deloc ochiul. Este o metoda non-contact. Exista si o metoda de masurare a tensiunii oculare cu atingere. Aceasta metoda presupune o administrarea unor picaturi pentru anestezie. Nu se va modifica deloc vederea. In acest fel se poate depista glaucomul.

La finalul consultului, va avea loc o discutie intre pacient si medic. Daca situatia o impune, medicul va prescrie tratamente si ochelari. La centrul Optica Brasov se vor gasi toate prescriptiile medicale. Se pot face si investigatii suplimentare, daca este cazul.Oricand considera necesar, pacientul va cere lamuriri suplimentare. Medicul oftalmolog este cel care hotaraste, intotdeauna, ce este necear pentru mentinerea si imbunatatirea sanatatii oculare.

Check Also

Ortodontie Brasov

Ortodontie Brasov

La ce ajuta specialistii in ortodontie Brasov? Medicii dentisti sunt specializati in diverse ramuri ale …

Close