miercuri , februarie 8 2023
Home / Casa si Gradina / Interventii Urgente Instalatii Electrice

Interventii Urgente Instalatii Electrice

Semne clare ca aveti nevoie de interventii urgente instalatii electrice

Exista o multime de situatii in care oamenii contacteaza specialistii in interventii urgente instalatii electrice. Cei care aleg sa ceara ajutorul acestor specialisti au toate sansele sa isi rezolve rapid problemele, fara vreo paguba materiala. In plus, nu isi pun viata in pericol.

Exista si situatii in care insa, oamenii nu sunt constienti de problemele complicate cu care se confrunta. Exista insa semne clare care le pot arata faptul ca au nevoie de o interventie de urgenta la instalatia electrica.

V-am pregatit asadar cateva exemple de situatii si de semne clare in care trebuie chemati electricienii. Acestia vor actiona si vor reduce sansele de a avea parte de evenimente neplacute.

Interventii urgente instalatii electrice

Nu putine sunt situatiile in care expertii in instalatii electrice sau mai bine spus in interventii urgente instalatii electrice actioneaza. Exista diverse semne care pot indica foarte clar faptul ca exista o problema. Cateva semne va sunt prezentate in continuare!

1. Miros de ars

Interventii Urgente Instalatii ElectriceProbabil ca nu este de mirare ca mirosul a ceva ars ar trebui sa fie un semn de avertizare imediat! Daca cablurile din sistemul dumneavoastra electric se incalzesc suficient pentru a-si topi invelisul de plastic, va confruntati cu un risc iminent de incendiu. Tot ce trebuie sa faceti este sa luati masuri imediate. Incercati sa identificati sursa problemei, fie la un dispozitiv sau la cutia de intrerupere, si rezolvati-o rapid.

Sau si mai simplu, sunati electricianul care poate sosi la fata locului. Fiind specialist, va depista si va rezolva rapid problema.

2. Prize libere

Daca conectati un cablu la o priza si observati ca interiorul prizei se misca, este timpul sa deschideti acea priza si sa o indreptati. O priza slabita isi va scutura in cele din urma firele, ceea ce duce la scurtcircuit, scantei si potentiale pericole de incendiu. Din fericire, aceasta problema grava are o solutie relativ usoara. Iata cum puteti securiza prizele rapid si in siguranta.

3. Cablari dezordonate sau incurcate

Electricienii nu primesc puncte pentru aspect. Cablarile frumos aranjate si bine organizate nu conduc mai bine decat firele care se desfasoara la intamplare sau care nu sunt destul de nivelate de-a lungul unei grinzi. Cu toate acestea, semnele de dezorganizare extrema pot fi un indicator al lucrarilor electrice prost efectuate sau grabite.

Daca vedeti linii excesiv de incurcate sau cutii de jonctiune care arata ca niste cuiburi de sobolani, a veti o problema. Astfel, cel mai bine este sa faceti o inspectie mai amanuntita a restului serviciului electric al casei dvs. Si cand faceti acest lucru, fii atent la aceste alte incalcari comune ale codului electric.

4. Prezenta rozatoarelor

Daca vedeti excremente de rozatoare sau material de cuib in apropierea cablurilor electrice, verificati daca exista urme de mestecat pe fire. Rozatoarele rod adesea cablurile pana cand sunt goale. Si, in timp ce rozatoarea probabil nu va trai mult peste acel punct, este posibil sa fii declansat un soc atunci cand firul expus incepe sa scanteie sau sa se supraincalzeasca.

Daca observati semne de activitate a rozatoarelor in apropierea cablurilor casei dvs., verificati daca exista daune.

5. Prize fierbinti

Multe aparate electrice genereaza caldura un momentul in care sunt functionale. Cu toate acestea, priza in sine nu ar trebui in mod normal sa se incalzeasca niciodata. In cazul in care observati caldura la o priza, deconectati imediat orice cablu. Si apoi. nu utilizati priza pana cand nu puteti remedia problema.

Check Also

Urgente Instalatii Sanitare Brasov

Urgente Instalatii Sanitare Brasov

Exemple comune de urgente instalatii sanitare Brasov Dupa cum bine stim cu totii, din diverse …

Close