miercuri , septembrie 27 2023
Home / Constructii / Case Prefabricate

Case Prefabricate

Tot ce trebuie sa stiti despre case prefabricate

Casele care sunt construite intr-o fabrica iar ulterior asamblate pe santier sunt cunoscute sub denumirea de case prefabricate. Acestea mai sunt numite si case modulare.

Acest articol va aduce la cunostinta cele mai importante informatii cu privire la casele prefabricate. Daca va tenteaza sa achizitionati o casa in viitorul apropiat, cititi cu mare atentie.

Cele mai importante informatii despre case prefabricate

Cand vine vorba despre componentele unei case modulare, acestea sunt stalpii, grinzile si peretii. De mentionat este faptul ca aceste case prefabricate pot avea diverse tipuri de structura.

Mai exact, exista case prefabricate care au structura usoara (otel), lemn, BCA sau chiar si caramida. Toate aceste materiale sunt folosite in procesul de productie a casei intr-o fabrica, iar ulterior componentele sunt asamblate pe santier.

Case PrefabricateUn amanunt interesant legat de casele prefabricate este ca pot fi construite pe unul sau doua niveluri. Se poate opta pentru case de diferite dimensiuni (vile, resedinte, cabane, vile duplex, case cu sau fara garaj, etc.).

Aceste case modulare au multe avantaje, iar unul dintre acestea il reprezinta timpul de executie. Practic dureaza intre 30 si 75 de zile ca o casa prefabricata cuprinsa intre 40 metri patrati si 100 metri patrati sa fie gata la cheie. Pentru casele cu suprafata cuprinsa intre 100 si 250 metri patrati, timpul necesar este cuprins intre 30 si 140 de zile.

Cine cumpara astfel de locuinte?

In general, spre case prefabricate isi indreapta atentia cuplurile tinere, aflate la inceput de drum. De exemplu, tinerii care au nevoie de o casa imediat dupa nunta, se pot orienta spre casele prefabricate.

Exista si persoane mai invarsta care isi pot dori o asemenea casa. Este si firesc acest lucru in conditiile in care pretul unei case modulare poate fi si cu 50 % mai mic decat al unei case traditionale.

Toate persoanele si toate familiile care isi doresc o casa la pret atractiv, pot alege o asemenea casa. Multi dintre cei care isi aleg o casa prefabricata, au petrecut inainte timp cautand informatii despre avantajele unei asemenea case prefabricate. Despre aceste avantaje vom discuta chiar acum.

Avantajele caselor prefabricate

Cand vine vorba despre case prefabricate, acestea sunt asociate cu multe avantaje. De exemplu, costul de achizitie al unei astfel de case este mai mic decat costul unei case traditionale. Din acest motiv, cand bugetul este limitat, casa modulara reprezinta solutia potrivita.

Timpul rapid de finalizare a constructiei plus finisajele interioare si exterioare reprezinta de asemenea un avantaj. O asemenea casa este construita mult mai rapid decat o casa traditionala.

Apoi sa nu uitam de faptul ca o astfel de casa este si prietenoasa cu mediul inconjurator. Nu sunt rezultate la fel de multe deseuri pe santier precum in cazul unei case traditionale. Acest lucru se datoreaza faptului ca intreg procesul de productie al casei are loc intr-o fabrica. Pe santier se executa doar asamblarea casei.

Un alt avantaj semnificativ al caselor modulare este reprezentat de optiunile de design. Exista acum o multime de optiuni atat pentru designul interior cat si pentru cel exterior al casei. In functie de buget, fiecare poate alege ceea ce considera ca se potriveste nevoilor si bugetului.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii pe care toata lumea ar trebui sa le cunoasca referitor la aceste case prefabricate. Cei care isi doresc o locuinta noua, trebuie neaparat sa aiba la cunostinta toate aceste informatii.

Check Also

Containere De Locuit

Containere De Locuit

Avantajele si dezavantajele unor containere de locuit In Romania au aparut multe containere de locuit …

Close